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Publications
Latest Publications
The association of chronotype and social jet lag with body composition in German students: The role of physical activity behaviour and the impact of the pandemic lockdown
B. Krueger, B. Stutz, N. Jankovic, U. Alexy, A. Kilanowski, L. Libuda, A.E. Buyken, PLOS ONE 18 (2023).
Reusability of Germany´s total diet study food list upon availability of new food consumption data—comparison of three update strategies
A.E. Kolbaum, S. Ptok, C. Jung, L. Libuda, O. Lindtner, Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology (2023).
Full Breastfeeding and Allergic Diseases—Long-Term Protection or Rebound Effects?
L. Libuda, B. Filipiak-Pittroff, M. Standl, T. Schikowski, A. von Berg, S. Koletzko, C.-P. Bauer, J. Heinrich, D. Berdel, M. Gappa, Nutrients 15 (2023).
Correction to: Changes in patterns of eating habits and food intake during the first German COVID-19 lockdown: results of a cross-sectional online survey
J. Bühlmeier, S. Frölich, C. Ludwig, N. Knoll-Pientka, B. Schmidt, M. Föcker, L. Libuda, European Journal of Nutrition 61 (2022) 3307–3308.
Age at menarche relates to depression in adolescent girls: Comparing a clinical sample to the general pediatric population
Show all publications
R. Hirtz, L. Libuda, A. Hinney, M. Föcker, J. Bühlmeier, P.-M. Holterhus, A. Kulle, C. Kiewert, R. Kuhnert, C. Cohrdes, T. Peters, J. Hebebrand, C. Grasemann, Journal of Affective Disorders 318 (2022) 103–112.
Teaching
Current Courses
- Pathophysiologie der Ernährung
- Haushaltswissenschaftliche Erweiterung II: Ernährung und Gesundheit
- Ernährungsmedizin
- Ernährung und Gesundheit definierter Bevölkerungsgruppen
- Ernährung definierter Bevölkerungsgruppen
- Einführung in die Ernährungswissenschaft
Further Information
Gremienarbeit
- Seit 2018 Mitglied Nationale Stillkommission, Fachvertreter der Deutschen Gesellschaft für Ernährung (DGE)
- Mitglied Nutrition Network - European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) European College of Neuropsychopharmacology (ECNP)
- Seit 2021 Mitgliedschaft im Präsidium der Deutschen Gesellschaft für Ernährung (DGE)
- Seit 2020 First Editor beim British Journal of Nutrition
Preise und Auszeichnungen
- Präventionspreis 2010 der Deutschen Adipositas Gesellschaft, gemeinschaftlicher Preis für das Projektteam "Trinkfit"
- Oecotrophica-Preis 2009 für die beste Doktorarbeit "Humanernährung"
- Preis der Landwirtschaftlichen Fakultät der Universität Bonn für herausragende Publikationen 2009